> Advanced Search
 
 
 

Γαστρονομία και Διασκέδαση

     
         
 
Home Τι να δείτε και να κάνετε
 
 

Η Ροδίτικη Κουζίνα


Στη Ρόδο οι λάτρεις της γεύσης ανακαλύπτουν τις τοπικές νοστιμιές αλλά και γεύσεις υψηλής γαστρονομίας στις διάφορες ταβέρνες κι εστιατόρια του νησιού, μερικά από τα οποία έχουν τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης και αναφέρονται σε διεθνείς οδηγούς.

Σε αυτό το σταυροδρόμι των Πολιτισμών, η τοπική κουζίνα δανείστηκε στοιχεία από τις τρεις γειτονικές μας ηπείρους, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπης, όμως παρά τις επιρροές, η Ροδίτικη κουζίνα δεν έχασε το στίγμα της,είναι μια κουζίνα Μεσογειακή.

Τα στοιχεία αυτά αφομοιωθήκαν με δημιουργικό τρόπο δίνοντας στην ροδίτικη κουζίνα τον ιδιαίτερο τοπικό της χαρακτήρα. Παραδοσιακά το Ροδίτικο Τραπέζι ήταν πάντα πλούσιο σε ποικιλία γεύσεων και αυτή η παράδοση συνεχίζεται και σήμερα.

Λάτρεις των καλών γεύσεων από όλο τον κόσμο έχουν τους λόγους τους να επισκέπτονται τη Ρόδο, καθώς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικές σπεσιαλιτέ που συνδυάζουν με θαυμαστό τρόπο την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις στην γαστρονομία.

Αξέχαστες λεπτές γεύσεις, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, δροσερές σαλάτες, γευστικά πιάτα με βάση το κρέας,και μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά και επιδόρπια φτιαγμένα από δημητριακά, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, μέλι και μυρωδικά, συνθέτουν την μοναδική Ροδίτικη κουζίνα.

Τα Ροδίτικα κρασιά


Τα γευστικά πιάτα της Ροδίτικης κουζίνας, βρίσκουν την ιδανική συντροφιά στα εξίσου απολαυστικά κρασιά των τοπικών οινοποιείων, τα οποία συνεχίζοντας μια παράδοση που κρατά από την αρχαιότητα, παράγουν εξαιρετικά κρασιά τα οποία έχουν βραβευθεί επανειλημμένα σε διεθνείς εκθέσεις.

Ο ήλιος, το ήπιο κλίμα και οι σύγχρονες τεχνικές των τοπικών οινοπαραγωγών, όλα συμβάλουν στην εξαιρετική ποιότητα των Ροδίτικων κρασιών. Σήμερα οι παλιές ποικιλίες έχουν ανανεωθεί και βελτιωθεί, ενώ προστεθήκαν και νέες.

Έτσι ξεκινώντας –α πό το φημισμένο από την αρχαιότητα Λευκό Μοσχάτο, το Αθηρι και την Μανδηλαριά – που στη Ρόδο λέγεται Αμοργιανό, περνάμε στο Μοσχάτο Trani, το Ασύρτικο και πρόσφατα στο Cabernet Sauvignon και το Grenache Rouge.

Οι σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης και οι νέες ποικιλίες βελτιώσαν τα Ροδίτικα κρασιά όμως δεν άλλαξαν την ξεχωριστή και ισορροπημένη γεύση τους, αποτέλεσμα πολλών χρόνων εξέλιξης. Μια γουλιά αρκεί για να μας πείσει ότι ο θεός Ήλιος έκανε και πάλι το θαύμα του.

www.cair.gr & www.emery.gr

www.rhodes-restaurants.gr
 
     
 
 
 
     
     
 
photos
 
     
 
     
     
 
 
 
 
     
 
back