> Advanced Search
 
 
 

Γάμοι και ταξίδια του μέλιτος

     
         
 
Home Ιδέες διακοπών
 
 

ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 
Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και για γαμήλιες τελετές, καθώς το μοναδικό περιβάλλον και οι φυσικές ομορφιές δημιουργούν το καταλληλότερο σκηνικό για το γάμο των ονείρων σας… Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας – από μιαν ειδυλλιακή τελετή σε κάποιο γραφικό τοπίο μέχρι και την πιο τέλεια οργανωμένη γαμήλια δεξίωση ή ένα ρομαντικό ταξίδι του μέλιτος-  η Ρόδος είναι το τέλειο μέρος για το γάμο που πάντα ονειρευόσασταν!
 
Μέσα από τη μοναδική σε ποιότητα και ποικιλία προσφορά χώρων και αξιοθέατων, τα πολυάριθμα και τα εκπληκτικής αισθητικής και πλούτου εγκαταστάσεων ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών της, η Ρόδος εγγυάται μεγάλη γκάμα διαθέσιμων επιλογών για όλα τα γούστα και όλες τις δυνατότητες, ώστε αυτή η ιδιαίτερη μέρα της ζωής σας να είναι πραγματικά αξέχαστη.


ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


1.    Χρειάζεται κανείς άδεια γάμου για να παντρευτεί στη Ρόδο;       

 Η άδεια γάμου είναι απαραίτητη!

2.    Τι πρέπει να κάνω για να μου χορηγηθεί άδεια γάμου για μια τελετή στη Ρόδο;
         
Για τις διαδικαστικές λεπτομέρειες χορήγησης της άδειας γάμου που θα χρειαστείτε, θα σας ενημερώσει το Δημοτικό Κατάστημα και ο Ληξίαρχος της περιφέρειας που ανήκετε. Σε κάθε περίπτωση, για την τέλεση Γάμου στην Ελλάδα, χρειάζονται τα ΕΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ (βεβαιωθείτε για το ποια από αυτά αντιστοιχούν στην περίπτωσή σας). Για όσους δεν έχουν την Ελληνική υπηκοότητα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η θεώρηση όλων των σχετικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων από τις αρμόδιες Προξενικές Αρχές της Ελλάδας, πριν αυτά υποβληθούν στο Γραφείο που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Γάμου σας. Σας επισημαίνεται ότι μόνο πρωτότυπα έγγραφα ή βεβαιωμένης γνησιότητας αντίγραφα, μπορούν να γίνουν δεκτά. Γνήσια αντίγραφα οποιουδήποτε εγγράφου εντός Ελλάδας μπορεί να χορηγήσει και οποιοσδήποτε Έλληνας Δικηγόρος. 
         
3.    ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ – Υποχρεωτικό!

Και οι δυο μελλόνυμφοι υποχρεούνται να διαθέτουν Διαβατήριο σε ισχύ, που να έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες κατά περίπτωση, αρχές της χώρας προέλευσής τους. Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με τα αντίστοιχα προς τη νομοθεσία της χώρας προέλευσής σας, απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα ταυτοποίησης, παρακαλούμε ενημερώστε μας ήδη κατά την πρώτη επικοινωνία σας με το γραφείο μας.    
  
ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: και οι δύο μελλόνυμφοι θα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο απόσπασμα της Ληξιαρχικής Πράξεως Γεννήσεως τους, από όπου θα προκύπτουν με σαφήνεια τα ονοματεπώνυμα και των δυο γονέων τους. Τυχόν περιλήψεις Πιστοποιητικών Γεννήσεως που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ελάχιστου περιεχομένου κατά την Ελληνική νομοθεσία, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.
 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΑΜΙΑΣ – Υποχρεωτικό! Έκαστος των μελλονύμφων οφείλει να προσκομίσει Πιστοποιητικό Ελευθερογαμίας, από το οποίο θα προκύπτει η μη ύπαρξη κωλύματος για τη σύναψη γάμου. Το συγκεκριμένο έγγραφο εκδίδεται από την αρμόδια Ληξιαρχική Αρχή και η ημερομηνία έκδοσής του να εντάσσεται εντός των τριών τελευταίων, πριν την ταχθείσα ημερομηνία τέλεσης του γάμου, μηνών.
      
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΥΣ: ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΓΑΜΟΥ.
Σε περίπτωση που κάποιος από τους μελλονύμφους είχε διατελέσει έγγαμος στο παρελθόν, απαιτείται δικαστική απόφαση (πρωτότυπο ή θεωρημένο αντίγραφο, με όλες τις σχετικές σφραγίδες γνησιότητας) περί λύσης του γάμου. 
     
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΩΝ: - Σε περίπτωση που οιοσδήποτε των μελλονύμφων έφερε στο παρελθόν άλλο ονοματεπώνυμο που στη συνέχεια μεταβλήθηκε για οποιοδήποτε λόγο (ενδεικτικά: για προσωπικούς λόγους, γάμο γονέα ή επαναφορά πατρικού επωνύμου της μελλονύμφου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίζεται η σχετική βεβαίωση και – εφ’ όσον συντρέχει σχετική περίπτωση – η αντίστοιχη δικαστική απόφαση. Το συγκεκριμένο έγγραφο θα πρέπει να φέρει τις σφραγίδες της οικείας υπηρεσίας και τις πρωτότυπες υπογραφές των κατά περίπτωση αρμοδίων υπαλλήλων.
   
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΕΧΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18. 
Εφ’ όσον συντρέχει τέτοια περίπτωση και οιοσδήποτε των μελλονύμφων είναι ηλικίας κάτω των 18, απαιτείται έγγραφη συναίνεση εκείνου που διατηρεί την επιμέλειά του/της, με τη μορφή βεβαίωσης που συνυποβάλλεται με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για τη διοργάνωση του Γάμου.   
           
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ.
Εφ’ όσον συντρέχει τέτοια περίπτωση, απαιτείται η προσκόμιση και της σχετικής βεβαίωσης περί υιοθεσίας.

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Σε κάθε περίπτωση, όλα και όσα έγγραφα χρειάζεται να προσκομισθούν και συνυποβληθούν για την τέλεση του Γάμου σας στην Ελλάδα θα πρέπει να επικυρωθούν από τις αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές. Για τις κατά περίπτωση χρεώσεις επικύρωσης, θα ενημερωθείτε από τις αρχές στις οποίες θα πρέπει να αποταθείτε.     
          
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Για την τέλεση πολιτικού γάμου στην Ελλάδα, όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα πρέπει να έχουν προηγουμένως μεταφραστεί επίσημα στην Ελληνική γλώσσα. Για διευκόλυνσή σας και προκειμένου να αποφύγετε περιττά έξοδα, έχουμε διαπραγματευτεί κι εξασφαλίσει τη δυνατότητα μετάφρασης των περισσότερο συνηθισμένων από τα έγγραφα που χρειάζεστε (Ληξιαρχικές Πράξεις Γεννήσεως, Πιστοποιητικά Ελευθερογαμίας κλπ.) εντός των εγκαταστάσεων όπου παραθερίζετε, το κόστος των οποίων έχουμε συμπεριλάβει στη γενικότερη δαπάνη της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης που αφορά τον παραθερισμό σας. Τυχόν πρόσθετα έγγραφα που απαιτούνται μπορούν  να μεταφραστούν με επιπλέον χρέωση (θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το κόστος κατά το χρόνο οριστικοποίησης της κράτησής σας).                   
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΜΝΗΣΗ: Θα πρέπει να έχετε υπ’ όψη σας ότι έγγραφα που αποστέλλονται στην Ελλάδα από χώρες της αλλοδαπής δεν μπορούν να σας επιστραφούν, δεδομένου ότι οι αρμόδιες αρχές θα τα διατηρήσουν στα αρχεία τους. Μόλις φτάσετε στην Ελλάδα, ο αρμόδιος για τη διοργάνωση του Γάμου σας θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις διάφορες διατυπώσεις και θα κάνει τις σχετικές συνεννοήσεις για τα ραντεβού σας με τις οικείες υπηρεσίες, ανάμεσά τους και:
          
- τη μετάβασή σας στο Ληξιαρχείο για την υποβολή δήλωσης περί προθέσεώς σας να συνάψετε Γάμο               
- την εκ νέου μετάβασή σας στο Ληξιαρχείο για τη δήλωση του συναφθέντος Γάμου.

4.    Υπάρχει υποχρέωση υποβολής σε Αιματολογικές Εξετάσεις;

Όχι, τέτοια υποχρέωση δεν υφίσταται


http://www.rhodosdreamwedding.co.ukΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

- Πιστοποιητικά Γέννησης με Επισημείωση Πράξης Θεώρησης (Apostille), μεταφρασμένα στην Ελληνική
- Άδεια Γάμου, με ρητή μνεία περί του ότι ισχύει και στην Ελλάδα. Συνιστάται όπως η άδεια Γάμου φέρει και Επισημείωση Πράξης Θεώρησης (Apostille). Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα αντί Άδειας Γάμου να προσκομίσετε πιστοποιητικό ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΑΜΙΑΣ ή Βεβαίωση περί Αγαμίας, μέσω των οποίων πιστοποιείται ότι δεν υφίσταται κώλυμα σύναψης, από μέρους σας, γάμου στην Ελλάδα και θα αναφέρεται η ημερομηνία σκοπούμενης ημερομηνίας γάμου.
- Φωτοτυπία των διαβατηρίων σας (δεν απαιτείται μετάφραση)
- Εφ’ όσον συντρέχει περίπτωση, έγγραφη τεκμηρίωση (μέσω πιστοποιητικού θανάτου ή αμετάκλητης δικαστικής απόφασης περί διαζυγίου) για τη λήξη τυχόν προηγουμένου γάμου (σε περίπτωση περισσοτέρων προγενέστερων γάμων, ενδιαφέρει ο πλέον πρόσφατος) – δεν απαιτείται μετάφραση.

Δείτε το Βίντεο

 
     
 
 
 
     
     
 
photos
 
     
 
     
     
 
 
 
 
     
 
back