> Advanced Search
 
 
 

Γιατί να βρεθείτε στη Ρόδο

     
         
 
Home Διασκέψεις και συνέδρια
 
 

Πολλοί είναι οι παράγοντες που έχουν καθιερώσει τη Ρόδο ως ιδανικό προορισμό για Συνέδρια και Ταξίδια Επαγγελματικής Ενθάρρυνσης / Ανταμοιβής:

 - Η γεωγραφική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.
- Η ευκολία στην πρόσβαση, καθώς ο διεθνής αερολιμένας της Ρόδου δέχεται πτήσεις από και προς τις κυριότερες Ευρωπαϊκές πόλεις.
- Το ήρεμο περιβάλλον, εγγύηση ασφάλειας και προστασίας.
- Υπέροχες κλιματολογικές συνθήκες με ήπιες θερμοκρασίες ολόκληρο το χρόνο και ρεκόρ ηλιοφάνειας στην Ελλάδα (330 ημέρες αίθριου καιρού το χρόνο!).
- 2400 Χρόνια ιστορίας και πολιτισμού, με ξεχωριστή μαρτυρία της ένδοξης ιστορικής πορείας της, τη Μεσαιωνική Πόλη που έχει ήδη από το έτος 1988 ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
- Ο πολύ-πολιτισμικός της χαρακτήρας
- Απαράμιλλο φυσικό κάλλος
- Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα
- Σύγχρονες υποδομές Υψηλή τεχνογνωσία κι εμπειρία στη φιλοξενία διασκέψεων και συνεδριακών διοργανώσεων και εξαιρετικής ποιότητας συνεδριακές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.  

H μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων συνεδριακών εγκαταστάσεων στο νησί και η μακρά εμπειρία που η Ρόδος διαθέτει στη φιλοξενία διασκέψεων και συνεδριακών συναντήσεων αποτελούν εγγύηση ότι ο τόπος αυτός είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις και του πιο εξεζητημένου συνεδρίου ή επιχειρηματικής συνάντησης. Όποιος κι αν είναι ο τύπος της διοργάνωσης που σας ενδιαφέρει να εξασφαλίσετε – απαιτητικά συνέδρια για τα οποία χρειάζονται μεγάλες συνεδριακές εγκαταστάσεις, εταιρικές συναντήσεις σε κάποιο από τα boutique-hotels ή ίσως κάτι που να συνδυάζει εργασία κι αναψυχή σε κάποιο συγκρότημα spa – η Ρόδος έχει σε κάθε περίπτωση την καλύτερη λύση!  

Ξεχωριστοί χώροι στο νησί, μοναδικής ιστορικής σημασίας και κάλλους, προσφέρονται για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, δεξιώσεων στα πλαίσια συνεδρίων, επίσημων δείπνων και συναντήσεων, που θα μείνουν αξέχαστες.  

Η Ρόδος έχει καταφέρει να παντρέψει τον ιστορικό και πολύ-πολιτισμικό της χαρακτήρα με τις σύγχρονες υποδομές στο κέντρο της νέας πόλης, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σ’ έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς και συνεδριακούς προορισμούς, στην Ελλάδα.   Ο συνδυασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς, της φυσικής ομορφιάς και της παροιμιώδους φιλοξενίας των κατοίκων της αποτελεί εγγύηση για ένα πραγματικά ειλικρινές καλωσόρισμα προς όσους έρχονται εδώ για ν’ απολαύσουν τη ζέστη του ήλιου και ταυτόχρονα να ζήσουν μια αξέχαστη συνεδριακή εμπειρία.

Συνέδρια μείζονος κλίμακας στη Ρόδο

 Πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεδριακών Πόλεων, η Ρόδος προσφέρει ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον, πλούσιο σε φυσική ομορφιά και πολιτιστική παράδοση, στοιχεία που διευκολύνουν την επικοινωνία. Ιδανική επιλογή «ουδέτερου εδάφους» για πολιτικές συναντήσεις, η Ρόδος έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει μεγάλης κλίμακας και κύρους πολιτικές διοργανώσεις κατά τα τελευταία πενήντα έτη, από τη διάσκεψη του 1948 που οδήγησε στη σύσταση του Κράτους του Ισραήλ μέχρι τη Διάσκεψη Κορυφής των Αρχηγών των Κρατών-Μελών της Ε.Ε του 1988 και πιο πρόσφατα τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. του 2003.  

Η Ρόδος κερδίζει, εξ’ άλλου, στις προτιμήσεις των διοργανωτών διεθνών επιστημονικών και ιατρικών συνεδρίων, όπως ήταν το 5ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοπεδικών (EUFOS) που φιλοξενήθηκε στο νησί το 2004, έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 6000 εκπροσώπους από 64 χώρες καθώς και το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) (12.000 συμμετέχοντες).  

Πολλά είναι, εξάλλου, τα συμπόσια και τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί στη Ρόδο στους τομείς της Τεχνολογίας, της Οικονομίας και του Πολιτισμού – ανάμεσά τους, το 7ο Συμπόσιο του Οργανισμού Πόλεων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ (2003) όπου συμμετείχαν 167 Ιστορικές Πόλεις από ολόκληρο τον κόσμο – ο Διεθνής Διαγωνισμός Οινοχοΐας«BestSommelieroftheWorld” και το διεθνές λανσάρισμα του ChromeBar της Google (2008).  

Μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες σε κάθε κλάδο δραστηριότητας – ανάμεσά τους IBM, Vodafone, Ford, Bayer, Cannon, Coca Cola, Barclays Bank, Guardian Media Group, Google, Wella, Allianz – έχουν κατά καιρούς επιλέξει τη Ρόδο για τις εταιρικές συναντήσεις και τις επιβραβευτικές-προωθητικές δράσεις τους.  

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των ίδιων των διοργανωτών, λόγω ακριβώς της ελκυστικότητας του προορισμού, τα συνέδρια και οι διοργανώσεις επιβράβευσης και προώθησης που φιλοξενούνται στη Ρόδο καταγράφουν ρεκόρ παρακολούθησης τόσο ανάμεσα στους συμμετέχοντες όσο και στους/στις συζύγους τους.  

 
     
 
 
 
     
     
 
photos
 
     
 
     
 
 
 
 
     
 
back